Avnjut en lättskött trädgård med våra händiga tips 

Älskar du att ha en trädgård, men är trött på allt det underhållet som tillkommer? Inte behöver du kompromissa med stilen, för visst finns det många metoder för att garantera en elegant look i en lättskött trädgård. Ta del av våra råd och pusta ut när du väl känner att du har uppnått den optimala trädgården för dig! 

Dela upp områden i sektioner 

Den första vägen till en lättskött trädgård är införandet av kantstål. Som namnet antyder är detta en bit stål som till viss del grävs ner i marken för att avgränsa olika områden. Du kan exempelvis fästa kantstål på gränsen mellan en rabatt och gräsmattan. Resultatet blir att gräset inte tar sig in i rabatten och att inget i rabatten heller tar sig ut. Här har vi en ypperlig metod för att nå en lättskött trädgård där du inte konstant tvingas att tänka på underhåll. 

Välj ut träd och växter noggrant 

När du ska besluta dig för vilka träd och buskar som ska planteras uppnår du en lättskött trädgård genom att satsa på vinterväxande alternativ. På så vis behöver du inte oroa dig för en stor mängd fallande löv, barr och annat som täcker marken. Det finns en lång rad fina växter av detta slag, så se dig omkring och lägg vantarna på växter som blir perfekta för just dig och din trädgård. 

Slipp att klippa gräset på egen hand 

Kanske har du hört talas om robotgräsklippare, men det är väl värt att vara medveten om just hur effektiva dessa maskiner är. Tack vare dess smarta teknologi kan robotgräsklippare snabbt och smidigt lära sig var de får lov att köra och vilka partier de bör undvika. När en robotgräsklippare börjar få slut på batteri tar den sig dessutom tillbaka till sin laddningsstation på egen hand för att återigen göra sig redo för att klippa gräset. 

Du bestämmer själv vilka områden som robotgräsklipparen får röra sig på, och du ställer dessutom in vilka tider du vill att robotgräsklipparen ska köra igång med sitt arbete. Så länge din trädgårdslayout inte är för avancerad med mycket i vägen är det utan tvekan en god idé att prova på att ha en robotgräsklippare för en lättskött trädgård som aldrig förr. 

Var är utsikten som viktigast? 

En lättskött trädgård ska naturligtvis fortfarande se fin ut med en smart planering så att du får just den utsikten som passar dig. Se därför till så att du planterar höga träd åt det hållet där du vill undvika att folk tittar in i din trädgård. Kanske har du en granne med en klar sikt in i din trädgård, så här kan höga träd göra susen. 

Åt ett annat håll kanske du dock har en vacker utsikt över en sjö, en skog eller dylikt. Här är det bra om du undviker höga träd och istället satsar på låga buskar – eller kanske en helt öppen sikt. Dessa ovannämnda tips är utan tvekan ett bra sätt att nå en lättskött trädgård! 

Scroll to top