semester sol

Härliga semesteridéer för den perfekta sommaren 

Ska du ge dig ut på semester med familj, vänner eller möjligtvis på egen hand? Det finns då hur många roliga semesteräventyr som helst, och det gäller bara att hitta aktiviteter som passar dig likt handen i handsken. Vi ska bjuda på lite händiga semesteridéer samt tips på vad du bör ha med dig och vad du ska tänka på innan du ger dig iväg på resan. Inom kort är du redo att få ditt livs äventyr på bästa sätt. 

Satsa på en aktiv semester 

När du tänker på ordet semester och semester sol är det nog just stranden och solstolen vid poolkanten som dyker upp. Du får dock inte glömma att det också finns många roliga aktiva upplevelser som du kan ta del av. Varför inte exempelvis gå på vandring eller att hyra Mountain Bike cyklar för en spännande dag ute i den friska luften. 

Det finns ett stort antal MTB-leder över hela vårt avlånga land, och det är upp till dig om du vill hyra en cykel eller köpa din egen. Det är inte särskilt svårt att komma igång, och medan vissa av lederna är mer avancerade finns det andra som är perfekta för nybörjare. Ta på dig hjälmen, träningskläderna, handskar med bra grepp och ge dig av med vattenflaska i hand. Att ha med en proteinbar eller någonting liknande som du kan äta på vägen kan också vara att föredra. 

Bilsemester med camping 

För konstant semester sol kan det vara trevligt för hela familjen att ge er ut på en campingtur. Det finns många prisvärda tält i alla sorters prisklasser, och ni kan få den upplevelsen som passar er. Är ni ute efter ett mer enkelt och klassiskt campingtält eller föredrar ni glamping som nästan påminner om att bo i en liten exklusiv hydda? Det är upp till er att välja, och med den rätta campingutrustningen dröjer det inte länge förrän ni får ert livs upplevelse. 

Hitta de rätta solglasögonen för resan 

Om det är en solig resa som du ska ge dig av på bör du självfallet förvänta dig rikligt med semester sol. För att vara skonsam mot ögonen är det då ett måste att hitta de rätta solglasögonen som du kan ta med på resan. När du väljer ut de perfekta glasögonen för att stå emot semester sol ska du bland annat tänka på vilka bågar du väljer. Om de är tjockare kommer både ögonen samt huden runt dina ögon att skyddas bättre mot UV-strålarna. 

Mörkare eller ljusare glas är någonting som du också måste tänka på. För semester sol på stranden kan ett mörkare glas göra det lättare att se, men om du vet med dig att du ofta kommer att växla mellan att befinna dig utomhus och inomhus – exempelvis när du går i affärer – kanske ett ljusare glas blir aningen bättre. När allt är sagt och gjort är valet dock upp till dig, så njut av semester sol på ett sätt som känns lämpligt för dig! 

Scroll to top